tirsdag den 1. december 2015

Glædelig 1. December

Glædelig 1. December til aller derhjemme. Jeg sidder lige nu i +30 grader, og skyfri himmel. Så for mit vedkommende, er julestemning ret svær at opnå.

Jeg fik i torsdags sommerferie, hvilket vil sige ingen skole de næste 3 måneder. Spørg mig ikke hvad jeg skal få alt den tid til at gå med, men det skal nok blive fedt nok.
Så da jeg ankom til skolen tidligt torsdag morgen stod 6. klasserene (den sidste årgang), og sprøjtede med skum osv. Fejrede at det var deres sidste dag. Og da dagen var omme stod de alle og græd. Min årgang (5. klasse) var helt oppe og køre over at vi nu går i 6. klasse, og går vores sidste år i møde. Det gør dog ikke den store forskel for mig, men øhm fedt nok.

Jeg har her i weekenden været et tur til Rauch, til familie fødselsdag.
De to sidste dage har jeg ikke rigtig lave det store, en af de nok typiske sommerferie dage.

BTW! Lakridser, julekager og andre hyggelige ting, modtages med glæde.
Skriv en mail vedrørende adresse, hvis du vil sende mig noget.

Håber i har det godt derhjemme!
Knus Julie

Du ved du er i Argentina, når...

Tiden går stærkt og jeg har nu rundet 3,5 måneder her i Argentina. Og jeg nyder det fuldt ud. Derfor tænkte jeg det var på tide, at jeg skrev lidt om Argentina som land.

Så du ved du er i Argentina, når...

Der danses og høres høj musik 24/7.
Vi skal jo ikke glemme at vi er i Sydamerika, hvor kulturen til tider er ret festlig. Det gælder også her i Argentina. Her elsker man at danse til høj musik. Man lytter specielt til to musikgenre, kaldet Cumbia og Reggaeton. Det er fedt.

Sukkerforbruget og fedtindholdet generelt er større.
I Argentina spiser man for det meste ret usundt, i forhold til Danmark. Man spiser hele tiden Dulce de Leche, som er en form for Nutella, bare med karamel istedet. Fyldt med sukker og smør. Alt for sødt, til min smag. Dulce de Leche spises med alt tænkeligt, kage, brød, frugt osv.
Alt hvad der så ikke kan spises med Dulce de leche, spises istedet med mayonnaise. Kantinen kan man heler ikke ligefrem kalde sund, jeg vil nok hellere betegne den som en slikbod. Her fås også 3 liters sodavandsflasker, og deres halvlitersflasker er også på 600 ml istedet.
Jeg skal virkelig passe på, hvis jeg skal kunne passe mit tøj hele året. Men må også indrømme et der er kommet lidt mere på sidebenene og tøjet allerede nu sidder lidt mere tight end det gjorde da jeg kom.

Trafikken er et helvede. 
Trafikken i Danmark kan til tider være stram, men i forhold til i Argentina er det intet. Der er super mange biler, få lydskryds, stort set ingen rundkørsler og rigtig mange ensrettede veje. Det giver som i nok kan regne ud, en hel del trafik. Folk overhælder når det passer dem. Det kan ofte være super vanskeligt at komme frem og tilbage. Samt er vejene også utroligt hærget, og hullet. Og så kører man uden sele.
Unge her i Argentina, bliver kørt meget rundt af deres forældre. Hvor mange unge i Danmark ville tage cyklen. Når mine værtsforældre ikke kører mig, tager jeg bussen. En bustur der ville tage 20 - 30 minutter i Danmark, tager 1 time her. Og tro det eller ej Mor og Far, men jeg savner faktisk at cykle. Men regner ikke med foreløbig at sætte mig op på en cykel, med det her bil kaos.

Der står stort set altid Asado på menuen.    
Asado er grillkød, grillet på en bestemt Argentinsk vis. Argentina er kendt for deres gode oksebøffer. Man får ofte Asado. Man får det typisk med salat og en masse forskellige typer grillet kartofler. Asado er en rigtig mande ting, og udstyret er altid i orden. Asado er grillet i en speciel form for grill, som ofte også er kæmpe stor. Siger lidt om deres forhold til Asado, at grillen i min familie er indbygget i væggen, så man kan lave Asado ligegyldigt vejrforholdene. Men det smager super godt.

Der er Minions alle vejne.
Jeg kan ikke svare på hvorfor, men argentinerne er rigtig glade for Minions. Der er Minions alle vejene. Tager du f.eks. en tur i supermarkedet, finder du Minions på en stor del af emballagerne. På kiks, sodavandsflaskerne, selv på mælken, osv. Du støder ind i Minions, alle steder du går.

Der festes hele tiden. 
I Argentina elsker de at feste. De unge fester hver weekends, ofte op til flere af gange.
En typisk fest i Argentina starter med et Previa, ved cirka midnat efter man har spist. Previa er en slags førfest, hvor man opvarmer til festen. Derefter tager man til festen ved en 2-3 tiden, og fester til omkring 6-7 stykker. Pænt meget senere end i DK.
Vi er i slutningen af skoleåret, hvilket vil sige at der er rigtig mange afslutnings- og dimissionsfester. De holdes i hverdagene, fordi festlokalerne er billigere at leje på hverdage. Så når festen slutter, tager man direkte videre, og i skole.
Festlig Kultur!

Der gør alt for at få folk i arbejde. 
Man gør en hel del for at får folk i arbejde,  f.eks fylder du ikke selv benzin på din bil, det er der ansat folk til. Eller skal en stor græsplæne slås, sætter du ikke en til det med en havetraktor, men istedet 7 personer med en lille kantklipper hver til det. De tjener ikke ret meget på den måde, men på den måde er folk i arbejde.
Samt er det også unormalt for de unge at have et fritidsjob, hvor det jo er normalt hjemme i Danmark som ung med et deltidsjob i supermarkedet. Her er det de voksne der prioriteres højst, ligegyldigt hvilket job der snakkes om.       

Der er langt mellem engelsktallene argentinere.
Engelsk er ikke et sprog man gør det store i, størtstedelen snakker kun spansk. De fleste der snakker engelsk, har lært det på et engelsk institut. Førhen har folk ikke ville lære engelsk, grundet af falklandskonflikten med Storbritanien. I min by er det heler ikke ofte, der kommer sådan en som mig, som ikke forstår spansk 100%. Så mange ser det heler ikke som en nødvendighed. Nu er spansk også et af det mest talte sprog, i modsætning til Dansk. Der ligger en af grundene nok også.

Der er gang i farver, makeup og plateausko til festerne.
Stilen her er ikke lige mig. Da jeg tog hjemmefra tænkte jeg at begrænsede mængder tøj nok kunne gøre det, jeg kunne jo bare købe en masse tøj i Argentina. Nej, det har jeg indset nu ikke ligefrem er tilfældet. Jeg holder mig til danskerstilen. I hverdagene forgår det meste jo i skoleuniform, men når vi kommer til weekenden. Så kommer der skrald på farverne. De store plateausko kommer på. En masse sølv øjenskygge og den pink lipgloss. Trompet leggings og super korte croptops. Som i nok kan fornemme falder det ikke lige i min smag. Det er ret tydeligt på det tøj jeg går i, at jeg ikke er her fra. De synes at jeg går i meget sort tøj, men det vil jeg nu hellere.