onsdag den 18. november 2015

Patagonia tour 2015

Jeg er nu tilbage efter 21 dage rundt i Syd Argentina også kaldet Patagonia. Det har været helt fantastisk. Jeg har oplevet så mange ting, som jeg aldrig nogensinde havde troet jeg skulle opleve. Vi var udvekslingsstudenter samlet fra Danmark, Holland, Frankrig, Belgien, USA, Færøerne, Østrig og alt for mange fra Tyskland. Det var super fedt at opleve Patagonien, med alle de andre udvekslingsstudenter. Vi havde den fedeste tur.

Mendoza 
Søndags eftermiddag d. 18 oktober, vinkede jeg farvel til min værtsfamilie. Og satte sammen med de andre udvekslingsstudenter i distrikt 4915 (La Plata) kursen mod Mendoza.
Efter at have kørt hele natten ankom vi om formiddagen til Mendoza. Her havde vi to dage før vi mødtes med det andet distrikt og den "rigtige" sydtur for alvor startede.
Mendoza stod på shopping og sigthseeing. Mendoza er kendt for deres vin, 70% af argentinas vinproduktion forgår i Mendoza. Derfor havde Rotary også arrangeret, at vi skulle til vinsmagning på en af bodegaerne i Mendoza. Mendoza var personligt en af min favorit byer. Mendoza var super smukt og atmosfæren var meget behagelig. Efter to helt igennem fantastiske dage i Mendoza, satte vi kurs mod San Rafael. En af de kortere ture, men super smuk med en masse bjerge. I San Rafael spiste vi middag, og samlede de sidste udvekslingsstudenter op. Og så gik turen til Puerto Madryn, en 20 timers tur, med et enkelt morgenmadstop i Choele Choel.

Puerto Madryn 
Vi ankom til Puerto Madryn, her tilbragte vi 3 nætter. En super smuk by ud til vandet.
I Puerto Madryn var vi ude og se på hvaler. Vi sejlede ud i en lille båd, lidt skeptiske da vandet så ret tomt ud. Men da vi var kommet lidt ud på vandet, kom en hval og dens unge frem. I starten var de lidt på afstand, men de kom efterhånden helt tæt på båden. Det var helt vildt hvor store de var, super fascinerende dyr. Efterfølgerne var vi ude på en gård kaldet San Guillermo,  hvor vi smagte nogle af Patagoniens typiske specialiteter bl.a. friturestegt kage. Samt skulle vi være med til at barbere nogle af gårdens får. Det var en super hyggelig gård, helt øde og super smuk.

Vi kørte en af dagene til Punta Tombo, hvor vi var ude at gå blandt pingviner. Det er en super speciel oplevelse. Da jeg også umiddelbart havde regnet med at pingviner levede i mange minusgrader. Men det var altså ikke tilfældet her, flere gik rundt blandt pingviner i t-shirts. Jeg har kun før hen set pingviner gennem et glas, så det var super fedt at gå blandt dem, og at kunne komme helt tæt på.
Med en overnatning i Puerto Santa Cruz, gik turen vidre til El Calafate.

El Calafate
Vi havde 3 nætter i Calafate. El Calafate var nok det koldeste stop på hele turen. En lidt mere turistpræget by, da det også er en by hvor en af de mest kendte gletcher er. Som vi selvfølgelig også fik set en hel del til. Både på sejlture og fra balkoner. Vi kom helt tæt på de enormt store gletchere, hvor vi også var så heldige at se de store isbjerge falde af gletcherne. Voldsomt, men flot. Vi var ude på balkonerne, hvor man kunne se hele gletcheren. Den strækker sig så langt ud i horisonten og snor sig op mellem bjergene at man ikke kan se en ende. Det var virkelig utroligt.
Men det fedeste var helt klart at komme op og gå på gletcheren Perito Moreno. Det var virkelig en helt igennem fantastisk oplevelse. Jeg var virkelig fascineret af gletcherne, helt klart noget af det fedeste jeg har prøvet.
Kursen blev sat mod El Chalten

El Chaltén
Vi havde 3 nætter i El Chaltén. Meget lille og efter min mening kedelig by. En by hvor der heler ingen tjeneste var på telefonerne og dårligt wifi på hotellet. Ja, vi var en del der var lidt utilfredse. Men det skal ikke være for det. I El Chaltén finder du det flotteste natur, snebeklædte bjerge, smukke blomster og vandfald med det reneste vand. El Chaltén er kendt som Argentinas vandre hovedstad, og vi fik da også vandret en hel del i de 3 dage.
Første dag ser de andre danskere og jeg, at en af vejene hedder Andreas Madsen. Underligt!?! Det viser sig så at det var en dansk forsker ved navn Andreas Madsen, der langt tilbage havde fundet byen. Nu egentlig meget sjovt.

Efter 3 dage i El Chaltén havde vi en overnatning i byen Perito Moreno. Her boede vi helt øde, intet omkring os. Nærmeste lille by var 4 km væk. Hotellet var meget mærkeligt, og lad os også bare sige at vi var mange der var utilfredse. Hvis du har serien "Orange is the new black", beskriver det nok forholdende meget godt. Ingen strøm, ingen tjeneste, intet wifi, ingen varme og intet varmt vand i bruserne. I det mindste var det kun en nat. I Perito Moreno, kørte vi ud til det velkendte "Cueva de las manos", oversat "Grotten med hænderne". En grotte med håndaftryk, lavet af hulemænd 9.500 år siden. Ses også ofte på postkort.

Vi kørte derefter til Esquel, hvor vi havde en overnatning. Vi forsatte til El Bolson, hvor vi skulle have været i en nationalpark, som desværre var lukket. Derfor fik vi istedet en fridag, til at gå rundt i El Bolson. Hvilket også var rigtig rart, da der er indtil da havde været stramt program hver dag.  Og vi kørte til sidste stop, nemlig Bariloche.

Bariloche  
Vores 3 sidste nætter blev tilbragt i Bariloche. Bariloche er kendt for sin utrolig smukke natur, bjerge og sin chokolade. Samt er det et kendt skisted, om vinteren. Men vigtigst af alt, natklubberne i Bariloche. De findes i op til 7 etager.
Når man er på sit sidste år i skolen i Argentina, tager man til Bariloche på skitur og så selvfølgelig på natklubberne. Som en form for afslutningstur.
Da det er forår i Argentina lige nu, og ikke skisæson. Var vi ude og se på en masse af den utrolig smukke natur, der findes i Bariloche. Vi kørte en af dagene op i bjergene med en lift. Det var så ufattelig smukt. Jeg kunne have siddet der i flere timer. Der var den smukkeste udsigt over det klareste blå vand og alle de flotte bjerge. Meget idylisk.
Vi var senere rundt på en bådtur mellem en masse små øer, med hver sin form for natur. Jeg er normalt ikke en person der friviligt tager ud i naturen, men jeg må indrømme at jeg nød den smukke natur fuldt ud her.
Sidste rigtige dag tog vi til "Tom Wesley". En form for gård, med en masse sjove former for udendørsaktiviteter. Her startede vi med at ride en lille tur, i en hyggelig skov. Derefter stod det på nogle super sjove udendørsaktiviteter. På "Tom Wesley" var også en masse andre b.la. et rugby hold fra Chile og en gruppe fra Cordoba. De fleste udendørsaktiviterne var en form for forhindringsløb, hvor vi så var i mod de andre der var på gården. Det var rigtig varmt den dag, så mange af aktiviteterne var med vand. Så da dagen var slut, var vi alle godt mudret til. Det var en super sjov dag, som også skilte sig lidt ud fra de andre dage vi havde haft på turen.
Sidste dag gik egentlig mest med lige at få købt de souvenirs, der nu skulle købes.

Og så var sydturen slut. Øv! vi satte kursen mod Neuquen, hvor vi fik vores sidste måltid sammen. Og mens det andet distrikt forsatte mod Mendoza, tog vi fra Neuquen til La Plata. Det var trist at skulle sige farvel til det andet distrikt, da man hurtigt havde fået knyttet et stærkt bånd. Men vi ser dem heldigvis igen på nordturen igen.


Jeg håber i har det godt der hjemme, jeg hører at i snart for sne. Her er det ved at blive sommer, vil derfor sige det er super varmt. Jeg har kun en uge tilbage af skolen, før jeg går 3 måneders sommerferie i møde. Ej, Jeg håber alt er vel derhjemme!

- Julie <3

Har i nogle spørgsmål så skriv endelig i kommentaren eller send en mail: julleyoughurt@hotmail.dk  
















































Ingen kommentarer:

Send en kommentar