søndag den 24. januar 2016

Jul & Nytår i Argentina

Hola!

Jeg vil starte med at beklage min inaktivitet, på bloggen her det seneste stykke tid.
Sammen tid med at det meste af min tid går med afslapning ved poolen, så er det også sket en helt masse, siden sidst. Ikke mindst har det både været Jul og nytår, samt har jeg skiftet familie.

Jul i Argentina.
December var i mine øjne ret surrealistisk, +35 grader, sommerferie, ingen julemusik og plastikjuletræer. Totalt modsat af jul i lille Danmark, så må nok indrømme at julestemning personligt var helt gemt væk. De fleste af mine dage gik ved poolen og sammen med venner. 
Samt en masse ture til Indre Buenos Aires. I starten af December var jeg også en weekendtur til kysten, dog ikke så spændende for mit vedkommende, da jeg selvfølgelig lå med halsbetændelse og meget høj feber igen... Så min tid gik på hotelværelset.  
Juleaften satte vi kursen mod Rauch, for at fejre jul med familien Rosales. Juledag forløb meget stille og roligt, med diverse besøg hos de forskellige familiemedlemmer. Samt fik jeg også Skypet med familien derhjemme, og fik ønsket dem glædelig jul. Da vi var kommet i noget finere tøj, tog vi til min værtsonkel. Her tilbragte jeg min juleaften.
Juleaften kan man på ingen måde sammenligne med den danske juleaften. Vi var omkring 20 mennesker, som ifølge dem ikke var ret mange. Da vi havde sat os til bords, stod den på picada og efterfølgende på kylling, stegte kartofler og salat. En helt normal hverdagsret. Der foretrækker jeg altså den danske julemad, som jeg gennem hele aftenen gik og savnede ret meget. Da klokken havde slået tolv, og vi havde spist. Gik vi ud for at se fyrværkeri. Da vi igen kom ind, havde julemanden i mellemtiden været der og lagt gaver under plastikjuletræet... Efter gaveoppakning, var der ellers dessert og diverse argentinske juleslik. Normalt ville mange tage i byen med sine venner efter juleaften, men vi tog i stedet hjem til nogle andre familiemedlemmer. Her stod det egentlig bare på dans og hygge. Alt i alt en meget speciel men, hyggelig juleaften, som jeg tager som en oplevelse. 

Mellem jul og nytår var jeg i Buenos Aires sammen med Signe. Her mødtes vi med med 
Kirstine en dansker på udveksling med AFS. Super med endnu en dansker i området. Vi havde det super hyggeligt. Samme aften var Signe og jeg, til det sidste Rotary møde inden nytår. 

Nytår var ikke så anderledes fra Danmark, dog egentlig lidt mere stille og roligt. Nytårsdag tilbragte jeg i haven sammen med Lara. Om aftenen stod den på middag med familie og venner. Jeg havde hertil lavet rødkålssalat. Da vi var kommet ind i det nye år, senere på natten kom Lara og nogle af mine veninder fra skolen over. Hvor vi havde planlagt at tage til en nytårsfest, men vi kunne ikke komme ind. Så det blev til hygge hjemme hos mig istedet. 

1. Januar var jeg på køretur rundt City Bell, sammen med min værtsmor og værtsbedsteforældre. Her så jeg en masse af City Bell, jeg aldrig havde set før. Bl.a. de mange marker og frugtplantager i udkanten af byen. Her kommer alt frugten og grøntsagerne fra, på det lokale marked i midtbyen. Super fint med lækkert og økologisk frugt og grønt, fra egen by. 
Samt i udkanten af byen er meget fattigdom. Her i Argentina finder du mange slumkvarterer og fattige områder. Her er meget stor forskel på rig og fattig. At køre gennem de her områder sætter virkelig livet i perspektiv og giver ikke mindst en kæmpe klump i halsen. Huse lavet af diverse træstykker og plastikposer, ude blandt intet og ingenting. Mennesker der intet ejer. Det er hårdt at se folk have det så skidt og man sætter pludselig virkelig stor pris på sit eget liv. 
Vi var efterfølgende ude at gå i en hyggelig skov. 

Laura fra Danmark der bor i byen Tucuman, kom langvejs fra på besøg i starten af Januar. Det var super hyggeligt, dog desværre meget kort. Tænker det ikke som en nødvendighed, at gå i detaljer omkring situationen. Men lad mig da bare endnu en gang lægge tryk på at de ikke altid er lige nemt at være på udveksling. Nogle gange går tingene ikke som man kunne håbe på. Og jeg vil nok sige at jeg både har oplevet udveksling på både godt og ondt. Det har ikke været en særlig rar situation. Det har taget meget hårdt på mig, og jeg er først ved at komme på toppen igen nu... 
Så efter at havde tilbragt ophold diverse forskellige steder og en uge hus Signe. Er jeg langt om længe, nu skiftet til min 2. værtsfamilie.  En familie jeg er super glad for, og har det godt i. Jeg er efterhånden ved at være faldet til. Så jeg har det en hel del bedre nu. 


De sidste par dage er gået med at slappe af ved poolen, tilbringe tid med Lara og så en overnatning hos Signe.

Her er stadig super varmt, vi har idag haft 40 grader... Super varmt! Så sommerferien fortsætter...

Jeg håber i har det godt, og er kommet godt igennem den første måned af 2016 

Kærligste hilsner Julie <3 

Signe og jeg lavede havregrynskugler til vores værtsfamilier.

Picada.

En typisk juleting.

Argentinsk juleslik.



Mine fine gave fra min værtsfamilie.

Som en tradition, får alle piger lyserøde trusser af bedstemor Olga. Så skal man have dem på til nytår, hvilket skal give held.


Billede hjemmefra Danmark.

Buenos Aires.

Udvekslingsstudent af Rotary club City Bell.


Jeg har i starten af januar også modtaget to pakker fyldt med dansk slik og julegaver. Super lækkert! 


Markedet i midtbyen.



Flyttedag. 

Lara <3

Sigen <3



En lille Argentina starter pack, jeg har fået sat sammen. Fire billeder der siger en hel del om Argentinerne. 




       


Du ved du ikke længere er i Danmark når...

Hermed et link til et oplag min gode veninde Signe (anden danske udvekslingsstudentet her i 4915) har skrevet, om forskellene mellem Argentina og Danmark. Hun hiver fat i nogle andre ting, en jeg gjorde i mit indlæg. Så læs det, hvis du vil vide lidt mere om Argentinas kultur:  http://signeargentina.blogspot.com.ar/2016/01/du-ved-du-ikke-lngere-er-i-danmark-nar.html