lørdag den 6. juni 2015

Rotary International, RYE & Rotex

Hej alle!
Som lovet vil jeg skrive et indlæg om hvad rotary er, hvad organisationen rotary går ind for, og deres forskellige programmer.






Rotary er verdens største enhversnetværk.
Rotary har på verdensplan 1,2 mio. medlemmer fordelt på 32.000 klubber i 166 lande. I Danmark er der 272 klubber, og klubben der har valgt at sponsorere mig er Brønshøj Rotary Klub.
Et af Rotarys vigtigste formål er at arbejde for fred og forståelse, i lokal samfundet og på verdensplan. Rotary laver en masse velgørenhed, så som deres End Polio fond, samt har de efter jordskælvet i Nepal, startet en pengeindsamling til Nepal.







Udover det er der Rotary Youth Exchange (RYE), som er det program der sender unge i hele verden ud på udvekslings ophold. Her får du indblik i et helt nyt land og en helt ny kultur, og sammen tid med det, et kæmpe netværk. En af RYE koncepter er at du under dit udvekslingsophold bor hos 2-4 værtsfamilier, så du får set mere end bare en familie. Jeg ser det her som et plus, da jeg synes det er spændende og lærerigt. Man kan ikke vælge hvilket land du vil til på udveksling i, med RYE. Man skal ønske 5 lande, på min prioriteringsliste var der flest engelsktalende lande, (Australien, USA, Canada og New Zealand) nok fordi jeg ikke i starten var indstillet på at tage udfordrigen op med et helt nyt sprog og en hel fremmed kultur, men nu kan jeg ikke tænke på noget federe.

Når du skal være udvekslingsstudent for Rotary, deltager du i nogle arrangementer kaldet Rotex. Her samles alle inbounds og outbounds cirka hver måned, og laver noget sammen, det er virkelig hyggeligt. Vi er ca. 30 - 40 outbounds, som alle skal ud af Danmark, det kommende skoleår. Vi har b.la. været til food festival, spillet fodbold, været til dans og meget mere. Jeg synes at det er ekstremt fedt med de her møder, da alle er virkelig søde og venlige. Sammen tid er det rart at have nogle at dele det med at være fremtidig udvekslingesstudent med, forventninger, osv. Næste gang skal jeg mødes med alle outbounds pigerne, til Pins day, noget vi faktisk selv har fået stablet på benene, det bliver utrolig hyggeligt.

Hvis du vil vide mere om Rotary, så klik ind på dette link: http://www.rotarynyt.dk/omrotary/

Har i nogle spørgsmål så skriv endelig i kommentaren eller send en mail: julleyoughurt@hotmail.dk